WelkomHuidaandoeningenHuidtherapieOedeemtherapieCosmetische HuidtherapieContact
Over dr. Obagi
Over mij
Waarom huidtherapie
Over dr. Obagi

‘Het herstellen van de ‘gezondheid’ van de huid is dé gouden standaard voor huidverbetering!’

Dat is hét statement van Dr. Zein Obagi.

De filosofie van Dr. Obagi is dat een gezonde huid van nature geen beschadigingen en oneffenheden heeft. Op grond van deze gedachte
heeft Dr. Obagi een medicinaal huidtransformatiesysteem ontwikkeld
waarbij zowel de epidermis als de dermis op cellulair niveau verbetert worden.

Dr. Obagi is een van ’s werelds meest gewaardeerde experts op het gebied
van huidverbetering en het bereiken en onderhouden van een ‘gezonde huid’. Dr. Obagi wordt gewaardeerd voor zijn werk in het succesvol corrigeren en behandelen van een breed scala aan huidaandoeningen variërend van ernstige vormen van hyperpigmentatie zoals melasma, zwangerschapsmasker en ouderdomsvlekken, huidveroudering, huidverslapping en (diepe) rimpels tot oude acne schade, littekens en vele andere aandoeningen. Ook als andere behandelingen gefaald hebben heeft Dr. Obagi bewezen dat elke huid, ongeacht etniciteit geschikt is voor herstel van de gezondheid ervan.

Ruim twintig jaar geleden gaf dr. Obagi zijn Healty Skin Concept vorm en ontwikkelde hij een medische huidverbeteringslijn, het inmiddels legendarische Nu-Derm System, dat de ouder-wordende-huid transformeert en de peeling die nu bekend staat als de Obagi Bleu Peel.

Revolutionair hierbij was, en nog steeds is, dat beide behandelingen toepasbaar zijn op elk huidtype, ongeacht de ethniciteit. Dr. Obagi peelde en transformeerde niet alleen de huid van blanke mensen (huidtype I-II), maar ook die van Aziatische, Afrikaanse en Zuid-/Latijns-Amerikaanse herkomst (huidtype III-VI). Inmiddels staat dr. Obagi bekend als een van de best aangeschreven ‘chemical peel experts’.

Inmiddels vertrouwen wereldwijd duizenden dermatologen, plastisch chirurgen, cosmetisch artsen en huidterapeuten op zijn kennis en technieken voor het bereiken en onderhouden van een ‘gezonde’ huid. Dr. Obagis is board-cerified diplomat van de American Board of Dermatology en fellow van de American Academy of Dermatology.

Op jonge leeftijd kwam dr. Obagi vanuit zijn moederland Syrie naar de Verenigde Staten, waar hij tijdens zijn diensttijd bij de United States Navy zijn titel als dermatoloog behaalde. In 1981 startte hij zijn kliniek in San Diego, waar hij de ontwikkeling van zijn Skin Health filosofie aanving, destijds eigenlijk alleen om de toenmalige normen en standaarden in de cosmetica industrie uit te dagen. In 1989 opende hij het Obagi Skin Health Institute aan West-Canon Drive, Beverly Hills, midden in de golden triangle van de esthetische hoofdstad van de wereld, waar hij tot op de dag van vandaag praktijk voert.

Sindsdien is dr. Obagi een van de meest gevraagde sprekers voor internationale wetenschappelijke symposia en conferenties. Hij heeft lezingen gegeven aan duizenden dermatologen en plastisch chirurgen wereldwijd. Daarnaast verzorgt hij midische trainingen on-site bij Obagi centres op 6 werelddelen. Als gevolg hiervan worden zijn principes voor het herstellen van de gezondheid van de huid tegenwoordig beschouwd als dé goudenstandaard voor de behandeling van huidproblemen en huidverbetering