WelkomHuidaandoeningenHuidtherapieOedeemtherapieCosmetische HuidtherapieContact
Over mij
Over mij
Waarom huidtherapie
Over dr. Obagi

     

Mijn naam is Priscilla Ubbink en sinds oktober 2012 ben ik afgestudeerd als huidtherapeute aan de Hogeschool Utrecht.
Als huidtherapeute behandel ik patiënten met een zieke en/of beschadigde huid.

Ik ben reeds 15 jaar werkzaam geweest als schoonheidsspecialiste en heb altijd al interesse gehad voor de huid. Echter, haalde ik op den duur uit deze werkzaamheden geen voldoening meer. Vaak werd alleen het probleem/de aandoening aangepakt (symptoom bestrijding) resultaten waren er niet of nauwelijks en producten deden ook niet wat ze beloofden. Ondanks de vele behandelmogelijkheden en dure crèmes.
Na gewerkt te hebben in verschillende schoonheidssalons en een aantal cosmetische centra kwam ik steeds vaker in aanraking met verschillende huidaandoeningen en complexere hulpvragen. Ik besefte dat ik lang niet alles wist van de huid en ik kreeg een steeds grotere behoefte meer te willen weten over de huid, de verschillende huidaandoeningen en behandelmogelijkheden. Daarom ben ik huidtherapie gaan studeren. Eindelijk kon ik de kennis vergaren welke ik zo nodig had om effectieve behandelingen en eerlijke adviezen te kunnen geven. 

Nu weet ik dat de huidproblemen die je ziet, van binnenuit de huid komen en niet alleen aan het oppervlak zitten. Het probleem zit van binnen (op cellulair niveau) en daarom mislukken de meeste behandelingen, is de verbetering miniem of slechts van korte duur, waardoor het probleem uiteindelijk weer terug komt. Maar met de juiste behandeling van de huid is het resultaat blijvend en effectief. Andere behandelingen zijn vaak op de kwaal gericht, wij richten ons op de huid in zijn geheel én de kwaal. Dus niet alleen de aandoening verbeteren, maar de gezondheid van de huid herstellen. Daar gaat het om!

Graag wil ik mijn patiënten helpen met hun huidprobleem en wil dan ook resultaat en vooruitgang boeken.
Effectiviteit, resultaatgerichtheid en eerlijkheid zijn dan ook dé de pijlers waarop ik mijn praktijk gericht heb!

Kwaliteit
Als erkende huidtherapeut ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en neem ik deel aan jaarlijkse bijscholingsprogramma's en congressen. Ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.
Huidtherapie is een nog relatief jong beroep. Vanaf 1976 is stelselmatig gewerkt aan een opleiding die voorziet in de benodigde kennis. Inmiddels is er jarenlang een opleiding Huidtherapie op HBO niveau aan de Hogeschool te Utrecht. Huidtherapie heeft nu een niet meer weg te denken plaats in de gezondheidszorg. De beroepsvereniging NVH bestaat sinds 1978 en viert in 2013 haar vijfendertig jarig bestaan.