Over mij

Priscilla Zweerink

Mijn naam is Priscilla Zweerink, Huidtherapeute

Graag wil ik mij even aan jullie  voorstellen!

Ik ben getrouwd met mijn lieve man Eddy en moeder van dochter Kimberley (21) en zoon Vince (11) Ik ben geboren, getogen en woonachtig in Aalten.

Nadat ik in 1995 van de middelbare school kwam heb ik een particuliere opleiding gevolgd om schoonheidsspecialiste te worden. Daarna heb ik op verschillende plekken mijn werkervaring opgedaan. Van drogisterijen, schoonheidssalons tot cosmetische centra. Dit heb ik zo’n 15 jaar lang altijd met heel veel plezier en toewijding gedaan! Echter kwam ik steeds vaker in aanraking met ernstigere huidaandoeningen en complexere hulpvragen. Ik merkte dat vaak alleen het probleem/aandoening wordt aangepakt (symptoom bestrijding) dat resultaten er niet of nauwelijks waren en (dure) producten ook niet altijd deden wat ze beloofden.

Huidtherapie

Hierdoor haalde ik steeds minder voldoening uit mijn werkzaamheden. Ik besefte dat ik nog lang niet alles wist van de huid en ik kreeg een steeds grotere behoefte meer te willen weten over de huid, de verschillende huidaandoeningen, werking van de huid op cellulair niveau, de behandelmogelijkheden en de werkingsmechanismen ván die behandelingen op/in de huid. Toen kwam ik in aanraking met huidtherapie.  Eindelijk kon ik die kennis vergaren welke ik zo nodig had om effectieve behandelingen en eerlijke adviezen te kunnen geven. Nu weet ik dat de huidproblemen die je ziet, van binnenuit komen en niet alleen maar aan de oppervlakte van de huid bestaan. Een huidprobleem komt vrijwel altijd van binnenuit het lichaam (op cellulair niveau) en daarom mislukken veel behandelingen, die alleen maar aan de oppervlakte werken, zo vaak. Of is de verbetering miniem of slechts van korte duur waardoor het probleem uiteindelijk weer terug komt en dus níet wordt opgelost.

Voeding en leefstijl

Door de jaren heen kreeg ik steeds meer andere zienswijzen. Zienswijzen waaruit blijkt dat er tóch nog een stukje ontbreekt in de benadering en behandeling van veel (huid)ziekten. Dat kleine stukje zit hem in het nóg verder naar binnen kijken in het lichaam. Namelijk, kijken op biochemisch niveau. De vraag: wat is het nut van een bepaalde aandoening voor iemand en waarom heeft het lichaam voor deze ‘specifieke oplossing’ moeten kiezen, staat nu centraal in mijn zoektocht naar: waarom is deze aandoening ontstaan en waardoor. Ziekte is vaak een ‘oplossing’ voor een probleem érgens anders in het lichaam.

Door deze inzichten ben ik gestart met een opleiding voor: Orthomoleculaire therapie aan het OPFG (Opleidingen in Preventieve en Functionele Geneeskunde) Vanuit de orthomoleculaire therapie kijken we samen naar blijvende oplossingen. We kijken vanuit voeding en leefstijl, eventueel met suppletie, waarbij het zwaartepunt ligt op de relatie met de huid.

Blijvend en effectief resultaat

Een essentieel onderdeel van alle behandelingen is dus niet alleen de symptoom bestrijding, maar júist de holistische benadering én aanpak van het probleem. Het lichaam werkt in systemen en deze systemen zijn allemaal op elkaar afgestemd en reageren dus ook allemaal op elkaar als er érgens in het lichaam iets niet goed (ver)loopt. Vergelijk het met een kettingreactie.

Door huidprobleem vanuit een holistisch oogpunt te bekijken en te benaderen, een persoonlijk plan van aanpak, een juiste diagnose van jouw huid(probleem), maar ook een goede analyse van jouw voeding en leefstijl in combinatie met de juiste producten voor thuis en een op voor jouw behoefte aangepaste huidbehandeling is het resultaat blijvend en effectief!

Heb jij een huidprobleem of huidvraag?

Voel je vrij om mij te benaderen! Iedereen is van harte welkom!

Liefs, Priscilla